Doorgaan naar hoofdcontent

positiviteit, kracht en flexibiliteit

Voordat ik begin met een nieuw bericht van afgelopen tijd eerst iets heel positiefs......
We hebben de bus aan kunnen schaffen!
Door alle giften van zoveel lieve mensen en een fijne medewerking van de opel dealer Ambergen waren we in staat om de bus al te kopen. Nog niet het volledige bedrag, dus wat er nog binnenkomt is zeker mooi!
https://www.doneeractie.nl/helpt-u-ons-op-weg/-28668
Nog even geduld, maar wat gaat dit ons een gemak opleveren!


In augustus schreef ik een bericht over flexibel zijn en dat we leven op het ritme van Emma. (niet geplaatst ivm. de drukte) Maar dat we de laatste paar maanden zo flexibel zouden moeten zijn, was niet de verwachting.

5 maanden was het alweer geleden dat Emma de laatste keer in het ziekenhuis lag. De langste periode die ze tot nu toe thuis is geweest. En wat wendt dat snel, gewoon lekker in ons eigen ritme, minder alertheid en ieder die zijn eigen dingen weer oppakt. Maar eind Augustus ging het toch mis, de aanvallen bij het inslapen werden weer meer ook in de nacht. Na extra medicatie waar Emma zo suf van werd en hierdoor moeite had met ademen met de ambulance naar het UMCG.
Na een week in het ziekenhuis zijn we thuisgekomen en na twee nachten thuis de zondag op vakantie. Je weet immers maar nooit hoe de volgende dagen eruit zien. We hebben genoten van een week vakantie even er heerlijk tussenuit.

Na de vakantie zijn we helaas nog meerdere keren in het ziekenhuis geweest. In september heeft Emma voeding in haar longen gekregen, waardoor ze erg benauwd werd. Met spoed met de ambulance naar Hoogeveen, weer een week ziekenhuis.  Na een week weer thuis toch even weer een paar nachten in Emmen, omdat Emma het benauwd had.
En verder nog de wissel van de PEG- sonde naar de Button... onder narcose 😔. Dat was weer even spannend en helaas door de Narcose meer aanvallen, maar de button gaat goed.

flexibel zijn, dat is wat we echt geleerd hebben van Emma. Maar aan de flexibiliteit zit ook een max. de rek is er op sommige momenten echt uit. Al moe zijn als de dag nog maar moet beginnen, lichamelijke pijntjes en de dag doorkomen door de noodzakelijk dingen te doen, niets extra's en niets meer.
Om het toch allemaal zelf vol te kunnen houden, zijn we aan het zoeken naar PGB-ers voor Emma die ons meer thuis kunnen ondersteunen. Gesprekken voeren met mensen, keuzes maken wie past bij ons. Maar daar moet eerst weer budget voor vrij komen en zo gaan we nog even door........
Voor wie de uitzending van de monitor heeft gezien dinsdag 9 oktober npo 2, snapt dan misschien een beetje waar we in zitten. https://demonitor.kro-ncrv.nl/uitzendingen/het-zorgdoolhof-voor-kinderen

Maar het komt goed! Emma is een doorzetter en krabbelt langzaam weer wat op van de laatste operatie en ziekenhuisopnames. Zit weer wat beter in haar vel, is af en toe weer ondeugend 😄


Afbeeldingsresultaat voor positief blijven







Reacties

Populaire posts van deze blog

Wauw!! de bus is er!

Hoe fijn zijn we de kerstdagen doorgekomen. Emma was redelijk goed te pas, gelukkig niet heel veel grote aanvallen. Dus kerst bij opa&Lena en opa&oma gevierd. En daar natuurlijk heen met onze bus!!! Die hebben we namelijk zaterdag 22 december op kunnen halen bij de dealer. We zijn de mensen die hebben geholpen dat we deze bus konden aanschaffen zo dankbaar! Dat is in woorden niet te beschrijven. Er is zoveel gedoneerd op de doneerpagina door bekenden, onbekenden. Bij winkeliers  hier in het winkelcentrum mochten potjes staan voor donaties, de appelverkoop van Hildegard, doneerpotje bij de sportschool in Bargeres, de mitra in Stadskanaal en een artikel op linda.nieuws. Door dit opgehaalde bedrag, eigen middelen en verder een mooie korting van Opel Ambergen hebben we nu een bus. Een nieuwe bus met een prachtige inbouw gemaakt door aanpasbedrijf Weersink. We hebben nu al mogen ervaren hoeveel meer vrijheid ons dit in deze zes dagen heeft gegeven. We kunnen weer als partners na

Weer een lachje!

Alweer 1 1/2 week in het UMCG, voor het instellen van het ketogeen dieet. Emma doet het goed al valt de voeding de laatste 2 dagen niet helemaal lekker. Emma heeft na twee mindere dagen met veel aanvallen en moeten couperen, vandaag een wat rustigere dag. Dit kan nog niet komen van het ketogeen dieet, dat duurt nog even voordat we daar effect van zien. Vanavond was ze echt even goed te pas en voor het eerst sinds lange tijd weer een lachje van haar gehad... Dat doet ons goed.

Een nieuwe fase

Afgelopen tijd was een zware tijd. Emma was thuis erg veel aan het hoesten, waarbij ze het ook flink benauwd kon hebben. Nu 5 weken geleden is Emma opgenomen in het UMCG vanwege een buikgriepje en daarbij veel aanvallen. Ze bleef de afgelopen weken veel aanvallen houden, waarbij ze veel noodmedicatie moest gebruiken. Hier wordt ze slapper van en komt dan weer meer in de problemen met het hoesten. We bleven in hetzelfde cirkeltje en kwamen er niet uit. Gelukkig is het nu alweer 3 dragen rustiger met de aanvallen, kan Emma weer wat bijtanken beginnen de lachjes weer te komen. Door de opname merkten we dat de zorg thuis eigenlijk te veel voor ons was geworden. Het vele hoesten, uitzuigen, de aanvallen, zuurstof geven. We deden de hele dag door niets anders en er was nog maar weinig tijd voor wat ' gewone' dingen. Maar thuis zit je in de situatie en hadden we dit niet echt door. Stiekem verlegden we elke keer onze grenzen en rolden er in mee. We hebben geleerd om Emma wat beter